Субота
04.05.2024
01:59
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Кулажинська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 168

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2014 » Квітень » 4 » Тарас Шевченко – велика та невмируща наша слава.
10:54
Тарас Шевченко – велика та невмируща наша слава.

     

Ми щасливий народ, бо на сторожі у нас могутнє Шевченкове слово, яке росте та множиться у віках і проростає у художньому слові його нащадків. Тарас Шевченко – велика та невмируща наша слава. В його особі український народ ніби зібрав свої найкращі духовні сили й обрав його співцем своєї історичної слави, своїх сподівань і прагнень. Сьогодні знову відкриваємо все нового і нового Шевченка, нашого Великого Кобзаря. Його слово I нинi обпiкає нашi примерзлi душi. Вiн воскрес в душi кожного украïнця. Бо це заради нас, мертвих, живих I ненароджених, вiн благав у Бога кращоï долi. Його знає весь свiт, а безсмертний «Заповiт», перекладений на сотнi мов, звучить на всiх континентах. По Шевченковому «Заповiту» пiзнають могутнiй Днiпро, його величнi кручi i милу поету Украïну.
   На вшанування 200-річчя з дня народження поета, художника, борця за народну справедливість, великого патріота у школі проведено ряд заходів. Поетичні твори Кобзаря прозвучали на конкурсі читців, який проводився у два етапи в листопаді – лютому. Його переможцями стали Мамренко Світлана (2 клас), Острянська Юлія (5 клас), Бобир Рената (7 клас), Гончаренко Дмитро (7 клас), Терещенко Валентина (7 клас), Нежива Віталіна (8 клас), Неживий Богдан (8 клас), Острянська Антоніна (9 клас), Божедай Альона (9 клас), Кучма Антоніна (11 клас).

  
   У школі діяла змінна виставка «Не вмирає душа наша, не вмирає воля», проведені Шевченківські читання, конкурс учнівської творчості «Творчість Тараса Шевченка очима дітей», конкурси на кращих знавців поетичних творів Кобзаря, його мистецької спадщини, учні розгадували ребуси, шаради, криптограми про життя і творчість поета, проводились вікторини, виготовлено постер «Шевченко – це Україна. Україна – це Шевченко», працювала шкільна поетична світлиця, де щомісячно проводились засідання, присвячені творчості Кобзаря за тематикою «Він був сином мужика і став володарем в царстві духа…», «Не поет, бо це до болю мало…», «Світлиця Шевченкового «Заповіту», «Невідомі джерела Шевченкового слова», «Поет самоти та безнадії»(дискусія), «Жіноча доля в творчості Кобзаря», «Тарас Шевченко – художник», «Цілий світ задивлений на Канів…».

  
   У лютому проведено конкурс на краще інсценування творів Т. Шевченка. Переможцями стали восьмикласники, які показали свою сценічну версію балади «Тополя» та учні 9 класу (за баладою «Причинна»).
   У березні під час тижня української літератури проведено усний журнал «Шевченко – це народ, і як народ він буде жити», під час якого прозвучали сторінки: «Мистецька спадщина Тараса Шевченка», «Звучить Шевченкова пісня» та «История моей жизни составляет часть истории моей родины».
  7 березня відбулось Шевченківське свято «Ми чуємо тебе, Тарасе», у програмі якого прозвучали поезії Великого Кобзаря у виконанні кращих читців школи, розповідь про долю поета, присутні з цікавістю подивились уривки драматичних творів про дитинство Т. Шевченка.
  Сьогодні учні 8 та 9 класів готуються до шевченківського КВК, а старшокласники планують провести похід рідним краєм за маршрутом «Слідами Великого Кобзаря» (Березова Рудка – Яготин – Переяслав-Хмельницький – Мар’янівка).




 

Переглядів: 916 | Додав: comon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту