Субота
04.05.2024
11:19
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Кулажинська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 168

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 25 » Найцінніше у світі - родина!
10:27
Найцінніше у світі - родина!

 

 

   Сімейне виховання — своєрідний і особливий процес. Він сприяє здійсненню нерозривного зв'язку поколінь, їхнього минулого, сучасного і майбутнього. Це можливість зменшення негативного впливу несприятливого середовища для виховання дитини, його повноцінного розвитку і виховання.
   Суб'єктом сім’ї і сімейного виховання є особистість дитини . У системі сімейних відносин дитина не тільки почуває вплив на неї батьків і старших членів сім’ї, але, у свою чергу, також активно впливає на батьків, членів сім’ї, їхній спосіб життєдіяльності і стиль сімейного виховання.
   Процес сімейного виховання має місце і у нашій школі. Учні 6 класу разом з класним керівником Неживою Валентиною Петрівною, батьками та вчителями відчули процес сімейного виховання на виховному заході під назвою «Родино моя».
   На захід були запрошені учні 5 та 7 класу. Шестикласники розповідали про те, як за легендою про Адама і Єву створилася сім’я. Робили дослідження та розповідали про бабусь, дідусів та прапрадідусів. Малювали портрети своєї сім’ї. Але найкраще вдалися розповіді учнів Божедая К. та Гордійчук В. Кирило розповів про свого працьовитого татка, який уміє виконати будь-яку роботу по оздобленню житла. Учень підтвердив це цікавою презентацією із різноманітними фото про свого тата. А Валерія повідала про свою працьовиту маму, про справжню господиню, про її талант до співу. Мама Головащенко Катерина подарувала пісню усім присутнім у акапельному виконанні про найріднішу у світі людину - маму. Чудовий голос та ніжні слова розчулили не одного глядача. 
   А учні 6 класу повідали, що вони теж частина шкільної родини і заспівали бадьору пісню.
   На кінець заходу вся шкільна родина, батьки, діти, вчителі, зібралися за святковим столом і куштували смаколиками, приготованими батьками.
   Отже, сьогодні основними завданнями сімейного виховання на сучасному етапі розвитку України як суверенної держави є виховання в дітей гуманності (поваги до людей, співчуття і чуйності, доброзичливого відношення до них, турботи про їхнє благополуччя) , виховання дитини свідомим громадянином-патріотом своєї Батьківщини, чесним трудівником, гарним сім'янином. І, на нашу думку, це нам добре вдалося. Жоден із присутніх не залишився поза увагою. Всі учасники свята зрозуміли, що сімейне виховання - це зв’язок минулого, сучасного та майбутнього. 

 

Переглядів: 311 | Додав: comon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Друзі сайту