Четвер
25.04.2024
16:29
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Кулажинська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 168

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Грудень » 10 » Взаєморозуміння та об'єднання зусиль - шлях до подолання булінгу в школі
13:06
Взаєморозуміння та об'єднання зусиль - шлях до подолання булінгу в школі

 

 

   В п’ятницю, 7 грудня, на базі Кулажинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. відбувся семінар заступників директорів з виховної роботи Гребінківського району. Зустріли поважних гостей заступник директора з ВР Ткаченко А.С., заступник директора з НВР Нежива М.В. та учні школи, побажавши плідної праці, гарного настрою впродовж дня та вдячних учнів.
   Практичний блок семінару було реалізовано через тренінгове заняття, яке мало назву «Байдужість – найвища жорстокість. Профілактика та шляхи подолання булінгу в школі», яке провела заступник директора з виховної роботи Кулажинської школи Ткаченко Анастасія Сергіївна. Участь у тренінгу взяли абсолютно всі учасники семінару. Гості, поділившись попередньо на три групи, вчилися віднаходити найперші прояви булінгу в дитячому колективі, разом з’ясували причини та способи виникнення насилля в навчальному закладі. За допомогою низки представлених творчих завдань заступники отримали змогу подивитися на навколишній світ очима дитини-жертви булінгу. Спільними зусиллями вдалося з’ясувати, чому ж ті, хто є лише спостерігачами, залишаються осторонь проблеми, намагаючись не встрявати у конфлікт.
   Завершили тренінг цікавим майстер-класом, що отримав символічну назву «Вирощуємо квіти життя». Учасники семінару власноруч виготовили символи дитячої особистості, квіткові композиції, кожен елемент яких означав ті цінності, які ми прищеплюємо дітям впродовж навчально-виховного процесу.
   Продовжили своє спілкування у процесі знайомства зі школою. Просторі світлі класи, усміхнені обличчя дітей, привітні колеги, затишні коридори – все це радо зустріло наших гостей впродовж екскурсії стінами навчального закладу. 
   І як підсумок продуктивного дня, рефлексією заходу стало обговорення семінару. На завершення заступники з виховної роботи обмінювалися думками, визначились з головними орієнтирами у повсякденній педагогічній практиці. Завідуюча методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Бігун Наталя Олексіївна підвела підсумки, наголосила, що виховну систему школи потрібно створювати спільними зусиллями всіх учасників педагогічного процесу: педагогами, батьками, учнями, громадськістю. 
   Семінар пройшов в атмосфері творчої співпраці та взаєморозуміння. Адміністрація школи щиро вдячна всім гостям, що у такий нелегкий для країни час ті знайшли можливість завітати до Кулажинської школи, адже наш колектив переконаний, що лише завдяки спільним зусиллям та взаємопідтримці ми знайдемо шлях до світлого і перспективного майбутнього України та української школи.

 

Переглядів: 298 | Додав: comon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту