Четвер
28.03.2024
18:49
Вітаю Вас Гость
RSS
 
Кулажинська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 168

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2018 » Січень » 16 » Профспілка – надійна опора та реальна сила, яка здатна захистити!
11:12
Профспілка – надійна опора та реальна сила, яка здатна захистити!

    "Профспілка – надійна опора та реальна сила, яка здатна вас захистити!" -  саме такими словами розпочались збори профспілкового комітету Кулажинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.  На засіданні розглядались наступні питання: 
1. Звіт голови профспілкового комітету Неживої М.В. про виконання плану на 2017рік та використання коштів первинної профспілкової організації.  2. Затвердження плану профспілкової організації на 2018рік
  На початку засідання Марина Василівна привітала всіх членів профспілкового комітету з новорічними святами. Голова повідомила, що всі працівники 100%-во є членами профспілки і це є одним із показників ефективної роботи районної профспілкової організації та профспілкового комітету школи. 
  Профспілковий комітет тримає в полі зору всі проблеми та потреби працівників навчального закладу: виконання колективного договору, оздоровлення, відпочинок, заробітна плата та робочі місця, безпечна праця, правовий захист та матеріальна підтримка, спортивна, культурно-масова робота, навчання і розваги та ін. 
Трудовою основою будь-якого колективу є, звісно, колективний договір . Цей документ укладений між профспілковою організацією та адміністрацією закладу (директор – Дяченко М.І.). Адміністрація закладу в свою чергу з задоволенням підтримує добрі починання та задуми профспілкового комітету.
   Згідно колективного договору профспілкова організація бере участь у розв’язанні всіх проблем, які виникають у процесі роботи навчального закладу. Голова профкому входить до складу тарифікаційної комісії, де погоджує педагогічне навантаження. В навчальному закладі розробляються та погоджуються з профкомом розклад та графіки роботи працівників. Профспілка здійснює контроль за правильністю встановлених посадових окладів, тарифікаційних ставок, своєчасним внесенням змін до тарифікації працівників. 
   Профспілковим комітетом здійснюється контроль за виконанням колективного договору, дотриманням законодавства про працю, веденням трудових книжок, дотримання чинного законодавства при прийомі та звільненні з роботи тощо. Щорічно адміністрація школи узгоджує з профкомом педагогічне навантаження працівників, розклад занять, графік роботи працівників.
   Нормою в роботі стала чітка підготовка та проведення відпускної компанії. Так, неухильно виконуючи Закон України «Про відпустки», щорічно визначаються працівники, яким надаються додаткові оплачувані відпустки.
   Одним із важливих напрямків роботи профспілкової організації є питання охорони праці.  Це проведення відповідних інструктажів, навчання, виконання санітарно-гігієнічних вимог та ін. У закладі є куточок з техніки безпеки та охорони праці, за допомогою якого члени профспілкового комітету можуть ознайомитися з нормативними документами, інструкціями та планом заходів.
Забезпечено систематичний медичний огляд всіх працюючих.
   У колективі завдяки лідерам профспілкового руху створена атмосфера доброзичливості, взаємодопомоги і взаємоповаги. Особливо це відчувається у святкові дні, коли збирається весь колектив, коли звучать щирі слова привітань, сміх, пісні. 
   Будь-яка справа потребує ретельного контролю. Саме цим і займається створена в первинній профспілковій організації ревізійна комісія, головою якої є Шишук О.В. Комісія контролює використання коштів згідно кошторису, своєчасність списання придбаних матеріалів, здійснює контроль за станом обліку членів Профспілки, ведення профспілкової документації.
  Основною метою в роботі профспілкового комітету є піклування про кожного працівника, незалежно від стажу, віку, посади, надання членам профспілки допомогти у вирішенні як професійних, так і соціальних питань, підтримка молодих спеціалістів, ветеранів праці. 
  Члени профорганізації знають, що саме Профспілка має повноваження для ефективного захисту вчителя у сьогоденних непростих економічних умовах, і тільки єдність навколо Профспілки може вирішити нагальні проблеми та досягти поліпшення умов праці для педагогів.
  Профспілковий комітет спільно з адміністрацією школи постійно працює над підвищенням іміджу школи. Імідж навчального закладу – це складне явище, яке містить чимало чинників. Знання особливостей структурних компонентів іміджу навчального закладу дозволяє свідомо та цілеспрямовано формувати його позитивний імідж.
Внутрішній імідж школи:
•    позитивний мікроклімат у колективі;
•    прогресивна команда адміністрації;
•    високий рівень професіоналізму вчителів;
•    єдність навчання, виховання, фізичного розвитку;
•    сучасна матеріально-технічна база;
•    естетичний вигляд кабінетів;
•    шкільні традиції;
•    постійний пошук нового, прогресивного;
•    зв’язок поколінь;
•    сучасна система позакласної роботи.
   Первинна профспілкова організація Кулажинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів намагається створити  такі  умови  праці, за яких кожен працівник міг би працювати і розвиватися як особистість, знаючи, що його права і свободи будуть непорушними.

 

Переглядів: 360 | Додав: comon | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту